Jom Join!!

Jan 10, 2013

Lunch bersama My Frenz K.Ana

Al.kisah... taiibb..
hihihi...
no.no.. no.bukan begitu...
begini caranya...
lunch tadi.. jam dah menunjukkan tepat pukul 12.30tgh.
perut dah mula menyanyi, lagu terukir dibintang..
dendangan Aizat.. hahhahaa.. (tetiba teringat persembahan Aizat yg best giler kat AJL ari tu).
pastu tekak ni pulak terasa teringin sangat2 nak makan kek Secret Recipes..
aduhai.... sedapnyer...  nak kek.. nak kek.. nak kek...
kasi google sikit gambar kek secret resepi.


gambar google.
huuhu.. meleleh ayaq liur aku...

kemudian terus sms my frenz kak ana.
kak ana jom gi makan kek..
mujur dia ok jer..
kemudian.. terus kak ana kata nak gi alamanda.. hemm.. ok gak tu.
katanya nak cari kamus kat MPH..
ok gak kan.. gi alamanda jauh sikit langkah aku..

sampai je kat alamada.. kami terus menuju ke MPH cari buku kamus untuk kak ana.
lama gak kami pusing kat dalam MPH tu.
sementara kak ana cari kamus dia..
aku pulak saja belek2 buku yang ada kat rak tu.
tetiba ternampak satu buku ni.
dalam hati... hem.. bagus jugak ni..
boleh dijadikan panduan utk  hidup aku..
nak tahu aku beli buku apa?
nindia....


Buku 5o kaedah mendidik anak cemerlang..
baguskan buku ni..


sebenarnya aku ni. bukanlah antara golongan yang rajin membaca macam my hubby tu.
kalau baca surat kabar pun. aku baca yang menarik je.. yang tak menarik.. jeling pun tak..Wahhhahahhahahaha..

ok lepas je.. keluar dari MPH. kami terus menuju ke McDonal.
masa oder tu. ternampak pula set prosperity burger..
wah.. suka.suka..suka.
jadi kami oder 2 set..

 

satu untuk kau.. satu untuk aku..
ehh.. takboleh cakap kau aku.. kau aku. nanti kak ana marah.
nanti mesti dia akan cakap macam ni..
apa ida.. kau cakap kat akak
kau aku. kau aku... ishh..ishh.. ish.. 
hehe..kan.. kak ana kan..
hehehe..

dah lama tak makan prosperity burger ni..
bila dapat makan balik.. perhh memang best..
pedas wehh... berasap molot i.. huhu..

makan punya makan.. 
sembang punya sembang...
tak sedar jam dah pukul 2.00ptg.
halamak kak ana dah pukul 2.00 lah..
jom.. cabut..

selesai makan kami terus balik opis..
hemm... macam tu lah cerita Lunch aku dengan My Frenz kak ana tadi..
apa pun. aku akan simpan setiap detik aku bersama kak ana sampai bila2..
tak kisahlah.. ngan kak ana ke, atau sesiapa saja kangkawan aku.
akan aku simpan dalam lubuk hati aku ini.
kawan wwooiii... segala pahit, manis, masam, suka duka. tu semua kenangan pada aku.
tak kiralah dengan siapa pun.


buat kak ana:
sabar ye..
mungkin satu hari nanti dapat jugak akak bertukar ke kampung.
saya akan doakannya.. insyaallah.. Amin.

tapi....
kalau kak ana dah dapat tukar nanti..
mesti saya akan sedih.. rindu..
dan yang paling penting sekali...
hilangnya seorang kawan yang baik macam kak ana.
mana nak cari. kawan yang baik macam kak ana. 
sob... sob... sedihla..kak ana.
akak jagan nangis tau. biar saya yang nangis takpa..
sob... sob...
peeehhhh.........  sumbat pulak hidung ni..
mana pulak minyak aromatherapy aku ni (sempat lagi promote tu)


aku pun nak tukar tempat kerja jugak lah..
cinta hati..... (tiru ayat shila)
jom kita tukar ke sabah..
mesti bestkan.... 
hari2 boleh makan udang galah.
hihihiiii....


ok lah.. tu je. nak citer utk ptg ni.  bye..





                                                                                                                              

4 comments:

  1. sedap kek secret recepi tu...tetiba rase nk pi beli gak nanti..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ieedaz kan leleh ayaq liuq.. hii.

      Delete
  2. assalamualaikum lovely...sedap nyer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Zull, Waalaikum salam.. jom kita g makan sesama. hihhihi..

      Delete