Jom Join!!

Feb 17, 2014

Suka Duka Bersama BFF

sebelum buka cerita suka duka ni... meh aku up sekeping gambar dulu..hahhaa..

 Kak Ana Dan Aku


herrrmmm nak start dari mana yer...  aku pun tak tau...
ok kita mula dari detik perkenalan dulu... kimi mula berkenalan masa aku berkhidmat di bahagian perolehan...    ingat lagi masa mula masuk kerja... aku mana ada kawan bujang kat unit tu.  yang ada semua dah kawin... so agak bosan jugaklah... tapi selang berapa bulan lepas tu... kak ana muncul.. hahahaa...
Yes... aku dapat kawan...   semenjak dia masuk aku makin rapat dengan dia...
kemana saja mesti bersama... sampaikan  ada sorang bos tegur, siap tanya..
kamu berdua ni. adik beradik ke.... hahhahaa....    ni mesti bos tu tengok bentuk hidung kami sama...
yer ler... bentuk jambu air la kata kan... hahhahaaa.... (kak ana jangan marah..... ampun...)

ingat lagi satu kenangan yang tak boleh dilupakan....  kalau aku dengan kak ana kenang balik cerita ni. mesti kami akan gelak terbahak-bahak...

cerita dia macam ni...

masa kami baru masuk kerja... ada sorang pegawai pentadbiran tu. minta kami berdua buat fail meja...
kami berdua ni.. memang tak tahu. apa-apa pasal fail meja.Al-maklumlah... orang baru dapat kerja kerajaan.
bila aku tanya... akak kat opis tu.. apa fail meja...  dia jawab... ala takkanla. tak tahu.... 
tulis je... kerja apa yang kau buat...  tugas-tugas kau.
ok aku pun... dengan rasa yakinnya... aku terus pergi dekat kak ana...

kak ana... saya tau dah nak buat macam mana.. senang je...
akak tu cakap.. letak je kita punya senarai tugas... kerja yang kita buat...

jadi dengan rasa yakinnya,,.. kami pun buatlah fail meja tu...
memang cantik....memang kemas...
kita orang siap offer lagi kat abang PAR kat opis tu..
meh kita orang tolong buatkan fail meja abg kahar dengan abg bob.
kita orang dah siap dah....
mamat dua orang ni.. dengan rasa terujanya... terus kata boleh.. boleh......
tapi... korang nak tahu apa sebenarnya yang kita orang buat...
jaaappppp aku nak ketawa dulu..... hahahhahahahahahhahaaaaaaa......
kita orang buat buku scrap..
dalam tu ada biodata kita orang.. dan senarai kerja... hhahahaaa...
dannnnnn yang paling bestnya....  buku scrap tu... aku buat border lady bird lagi...hhhhhahhahahahhhhhaaaaa....
koooo mampu. nak wat fail meja ada Lady Bird???? hahhaha....

macam ni lah lebih kurang Fail Meja aku masa tu... hahhahahaaa. memang vengong sangat aku rasa...
kena pulang balik woiii...
pegawai kita orang tak terima....  aku rasa... tebal je muka aku masa tu... hahhaha...
pastu kak ana tengok aku  aku tengok kak ana..bagusss...dua-dua sama je.
inilah yang di katakan 2 x 5 = 10.

lepas tu.. kami masing-masing minta maaf kat abang Bob dan abang kahar...
tebal muka den... hahha..


ok... jom layan gambar dulu...


 Sabtu malam ahad. minum kat kedai mamak bersama kak ana & family..

Teringat masa zaman bujang dulu...
Kalau hari jumaat je... lepas makan.. kami masing-masing chop sofa kat satu port tu..
sambil-sambil tu. kami bercerita tentang diri masing-masing...
kalau aku ada masalah... aku tanya pendapat dia. kalau dia ada masalah.. dia pulak tanya pendapat pada aku..
dia sahabat... yang  paling aku percaya...
aku selesa cerita rahsia aku pada dia.
dia juga seorang sahabat yang setia mendengar keluhan aku...
kalau aku buntu... tak tahu nak buat keputusan dia yang tolong aku.
 dia selalu bagi semangat pada aku...
susah nak cari kawan sejati macam kak ana...

tapi semenjak aku berpindah ke bahagian lain...
hubungan kami dah renggang...
bukan bergaduh... atau selisih faham... tapi faktor masa yang merenggangkan kami.
persahabatan kami tetap terjalin walaupun berjauhan...(eh... macam orang bercinta pulak)
setiap kali birthday aku... mesti dia wish kat aku... dia selalu ingat tarikh birthday aku... walaupun.. aku ni...
memang susah nak ingat birthday sesiapa... sori kak ana...   saya tahu.. saya jahat...
setiap kali raya... dia mesti sms aku.... 
terima kasih kak ana..
terima kasih sebab selalu ingat saya....
saya pun ingat  kak ana... cuma saya susah nak tunjuk perasaan saya.. sob..sob.. 


Abang Mamat & Kak Ana.

Abang mamat ni. suami kak ana. Aku betul-betul tak sangka...
jodoh kak ana dengan kawan aku jugak.
perkenalan diorang di rancang oleh aku sendiri... (ampun kak ana ampun..)
aku bagi no. kak ana pada abang ni.
tak sangka pulak... ada jodoh antara mereka.

masa sesi perkenalan diorang pun..ada cerita  kelakar...
tapi tak perlulah aku cerita kat sini. cukuplah antara aku, abg mamat dan kak ana je yang tahu.
masa diorang kawin. aku datang lambat ke majlis tu.
aku sampai rumah kak ana pukul 4 petang kot...   sori kak ana saya lambat...
apa pun... petang tu pengantin lepak dengan kami kat JJ sri iskanda. kau memang sempoiii kak...

 malam terakhir kak ana berada di putrajaya...  rasa sedih tu ada... tapi aku simpan je dalam hati.
kena kontrol... nanti laki aku ejek aku..  dia bukan boleh...
nanti dia jadikan bahan nak suruh anak-anak aku ketawakan aku.

Nabilah dan Faris..

bukan main peluk lagi... gatai anak dara mama ni..


Doa dan harapan saya buat kak ana. semoga kak ana gembira di tempat baru.
semoga... kak ana dimurahkan rezeki.
ingat saya selalu ok..
saya minta ampun minta maaf kalau ada terkasar bahasa dengan kak ana. 
saya rasa bertuah dapat kenal kak ana yang baik hati ni..
ok kak ana..
semoga berjumpa lagi.. bye..
tak mo. nangis nangis key...


 


 


5 comments:

  1. Assalamualaikum dik, apa khabar? Kak Ana nak pindah dah ke? Kirim salam kat dia juga ya... Hurm.... entry ni buat akak pun nak tergelak sama. hiks... take care adik.. entah bila dapat jumpa.walhal tak la jauh mana kot ofis nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ana dah pindah dah... hari ahad hari tu. ok nnt saya sampaikan salam akk pada dia.
      Tq kak. kau pun take care jugak ye. bye...

      Delete
  2. Aslkm...comel je buat Fail meja sendiri siap ade ladybird lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... mampu.. nak wat cam gitu.. hhaha..

      Delete