Jom Join!!

Sep 12, 2012

MOhon Bantuan..

Assalamualaikum..
ehh..eh.. asal ni pepagi dah mohon bantuan ni..
macam ni.. al-kisahnya..
kemungkinan besar saya akan bercuti ke Penang dan Kedah pada bulan bulan 11 nanti.
selaku setiausaha kelab keluarga saya..
saya diarahkan untuk menentukan destinasi tempat pelancongan kat Penang dan Kedah.
so.. sekarang ni.. saya tengah buntu ni..
jadi nak mintak tolong kat u all kalau-kalau u all tahu.. kat mana tempat yg menarik harus di tuju.. kat Penang dan Kedah..
untuk pengetahuan semua saya akan menginap di Batu Feringgi. so nak tahu.. apa tempat yg menarik dekat2 ngan batu feringgi.dan kat mana tempat makan yg paling best kat situ.
kemudian saya akan menginap pula di Jitra Kedah.. so nak tahu jugak.. kat kedah.. tempat makan yg paling best kat mana...
segala cadangan anda.. amatlah..saya harapkan.. Tq..

akhir kata...

" Mohon Bantuan PLsssss...."

14 comments:

  1. ala..sori takdapat nk membantu..sy pun lom pernah sampai sane lagi..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa..
      itulah.. saya sendiri pun..
      buntu ni..

      Delete
  2. kakk,, penang ada tempat best,,jap saya check ada lg x bisnes kad makcik tu,,homestay,,mmg sngat best tempatnya,,,huwaa,,xjumpak bisneskad dia,,tp saya ada contact,, kne book awal,,homestay dia ada tempat mandi wap lg,,ni contact dia 0144904023 (makcik zaiton)
    teluk bahang pulau pinang,,
    1 bilik boleh isi 4 ke 5 org,, floor atas ada 2 bilik,, so boleh buat bilik prempuan satu bilik lelaki satu..thanx :D
    papewhal call makcik tu untuk confirmation or boleh jalan kaki ke tempat saya tnya direct hua2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq.. Zainul..
      kalau boleh akk nak tempat makan atau tempat melawat yg menarik kat sana..
      tempat tinggal abg ipar akak dah uruskan..
      apa pun akk hargai sangat cdg zainul ni..
      mungkin akan jadi panduan pd org lain juga..
      Tq nul..

      Delete
  3. jgn lupa add blog saya ya kak... thx

    ReplyDelete
  4. hehehe...dah refer incik google x???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak..
      mintak tolong ngan En.Google.
      tapi nak jugak minta jasa baik kawan2 di alam maya ni.
      kot2lah.. ada tempat yg lagi best. yg en. google pun tak tahu.. hehehe..

      Delete
  5. kedah kene tny pn wahida la atau staff bac yg asal kedah spt en krul,fauzi,farizhan ke dll..
    penang pi la museum war,pulau jerejak,toy museum,bukit bendera,pasor chowrasta (beli jeruk ke bagai),padang kota lepak malam2 smbil mkn..

    ReplyDelete
  6. penang tau...kedah taktau

    masuk penang try le guna feri, syiokk woo (aku jakun memula dlu)
    ko leh singgah toy muzium kat area tanjung bungah
    pastu memalam naik batu feringgi, beli souvenir utk aku hikhikhik
    leh pegi bukit bendera tapi kalu weekend mmg beratur pjg giler, so cari antara isnin-jumaat
    nak makan cari arr nasik kandaq beratur ke atau mana2, kat area kapitan keling x silap aku,
    ape lg ngko nk tau, ok pepetang tu lepak le kat padang kota, mlm leh naik beca,
    hotel je aku tak gheti nk suggest, sbb aku dok hotel rata2, smua aku nk rasa

    sekian, wanie-ladybird melaporkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ..
      info yg sungguh padat dan berguna.

      Delete
  7. serius makcik tu baik sngat masa stay homestay tu, boleh refer dekat en amin/ puan sherry or husband dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti link kan kat akk blog dia boleyy?? TQ!!

      Delete